USD 45,12 EURO 52,75 ALTIN 0,00
Yükleniyor...
Ana Sayfa Genel Irak Başbakanı Sudani: “Askeri Çözümleri...

Irak Başbakanı Sudani: “Askeri Çözümleri Reddediyoruz, Önceliğimiz Diplomasi”

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, bölgedeki krizlerin aşılmasında askeri yöntemlerin çözüm olmadığını belirterek, Irak’ın diyalog ve diplomasi odaklı bir yaklaşımı benimsediğini vurguladı.
Haber Merkezi Haber Merkezi 05 Mart 2026, 18:28 05 Mart 2026, 18:28 2 dk okuma 31 Okunma

Habere Devam Edin

IRAK / TEKHA

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, bölgedeki krizlerin aşılmasında askeri yöntemlerin çözüm olmadığını belirterek, Irak’ın diyalog ve diplomasi odaklı bir yaklaşımı benimsediğini vurguladı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Sudani, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede bölgesel gelişmeler ve güvenlik konuları ele alındı.

“Askeri Çözüm Yaklaşımını Reddediyoruz”

Bölgede tırmanan gerilime ve yaşanan gelişmelere dikkat çeken Sudani, Irak’ın dış politika vizyonuna dair net mesajlar verdi. Sudani görüşmede, “Irak olarak askeri çözümler yaklaşımını reddediyoruz. Uluslararası krizlerin çözümünde diyalog ve diplomasiye öncelik verilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Hollanda’dan Irak’ın Barış Çabalarına Takdir

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius ise, Irak hükümetinin bölgede barışı ve istikrarı güçlendirmeye yönelik sergilediği tutumu takdirle karşıladıklarını ifade etti.

İsrail ve Ukrayna Arasında Çalıntı Tahıl Krizi

Dikkatinizi çekebilir

İsrail ve Ukrayna Arasında Çalıntı Tahıl Krizi
Haberi Oku

Savaşların ve çatışmaların küresel etkilerine değinen Yeşilgöz-Zegerius, bu tür krizlerin olumsuz sonuçlarının yalnızca bölge ülkeleriyle sınırlı kalmadığını, tüm dünyayı etkilediğini vurguladı. Hollandalı Bakan, bölgenin yeni çatışma risklerinden ve gerilimlerden uzak tutulmasının kritik önem taşıdığını kaydetti.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hudut Güvenliğinde En Küçük Bir İhmal...