USD 45,70 EURO 53,03 ALTIN 6.710,48
Yükleniyor...

Ana Sayfa Asayiş Tekirdağ’da GDO’lu Mısır İddiası Davasında...

Tekirdağ’da GDO’lu Mısır İddiası Davasında Yargılama Sürüyor

Tekirdağ’da Ukrayna ve Rusya’dan getirilen mısırlarla ilgili sahte analiz raporları düzenlendiği iddiasıyla açılan davada yargılama süreci devam etti.
Haber Merkezi Haber Merkezi 03 Nisan 2026, 21:32 03 Nisan 2026, 21:32 2 dk okuma 108 Okunma

Haberin Devamı

CAN ARICILAR – TEKİRDAĞ / TEKHA

Tekirdağ’da Ukrayna ve Rusya’dan getirilen mısırlarla ilgili sahte analiz raporları düzenlendiği iddiasıyla açılan davada yargılama süreci devam etti.

Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, aralarında kamu görevlileri, gümrük müşavirleri ve iş insanlarının da bulunduğu sanıklardan tutuksuz iki kişi ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanıklar, daha önceki savunmalarını tekrar ederek üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, dosyada yer alan iddiaların teknik yönlerinin netleştirilmesi amacıyla bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi. Bu kapsamda bilirkişiden, Türkiye’ye ithal edildiği öne sürülen mısır ürünlerinde genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) bulunup bulunmadığı ile analiz raporlarında sahtecilik yapılıp yapılmadığına ilişkin ayrıntılı bir rapor hazırlanması talep edildi.

Mahkeme, bilirkişi raporunun dosyaya sunulmasının beklenmesine hükmederek duruşmayı 10 Temmuz 2026 tarihine erteledi.

Soruşturma, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Ukrayna ve Rusya’dan getirilen bazı mısır sevkiyatlarına ilişkin analiz raporlarının sahte olarak düzenlendiği ve GDO’lu olduğu iddia edilen ürünlerin bu şekilde Türkiye’ye sokulduğu öne sürülmüştü. Yürütülen operasyon kapsamında 17 şüpheli gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler daha sonra serbest bırakılmıştı.

İddianamede sanıklar hakkında “resmi belgede sahtecilik”, “Biyogüvenlik Kanunu’na muhalefet”, “ithali yasak eşyayı ülkeye sokmak” ve “kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak gıdalar üretmek veya satmak” suçlarından 5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Göç İdaresi Başkanlığına Muhammet Selami Yazıcı Atandı

Günün Manşeti

Göç İdaresi Başkanlığına Muhammet Selami Yazıcı Atandı
Haberi Oku

 

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Mavi Vatan-2026 Tatbikatı Üç Denizde Eş Zamanlı Başladı