USD 45,12 EURO 52,75 ALTIN 6.703,28
Yükleniyor...
Ana Sayfa Genel Bakan Işıkhan, Somalili mevkidaşı ile...

Bakan Işıkhan, Somalili mevkidaşı ile Ankara’da bir araya geldi: 2026-2027 Eylem Planı imzalanıyor

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Somali Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Prof.
Haber Merkezi Haber Merkezi 13 Ocak 2026, 19:35 13 Ocak 2026, 19:35 2 dk okuma 11 Okunma

Habere Devam Edin

ANKARA / TEKHA

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Somali Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Prof. Dr. Salim Alio Ibro ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi. İki ülke arasında çalışma hayatına yönelik iş birliğini güçlendirecek eylem planı öncesinde kritik mesajlar verildi.

Somali’nin toprak bütünlüğüne destek vurgusu

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bakan Işıkhan, Somali ile olan tarihi ve kültürel bağların altını çizdi. Türkiye’nin Somali’nin egemenliğine olan bağlılığını yineleyen Işıkhan, bölgesel istikrarın önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Somali Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Sayın Prof. Dr. Salim Alio Ibro ile Bakanlıklarımız arasındaki Ortak Çalışma Komisyonu Birinci Toplantısı ve 2026-2027 Eylem Planı İmza Töreni öncesinde ikili görüşmemizi gerçekleştirdik. Görüşmemizde; Somali’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz desteği yeniledik. Dünyanın neresinde olursa olsun istikrarsızlık oluşturan, krize ve huzursuzluklara yol açan girişimlerin karşısında olduğumuzu belirttik. Köklü tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu Somali ile ilişkilerimize yeni boyutlar ekleyip derinlik kazandıracak çalışmalara ağırlık vereceğiz.”

Düzce’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama

Dikkatinizi çekebilir

Düzce’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama
Haberi Oku

İlişkiler yeni boyut kazanacak

Toplantı, iki bakanlık arasında kurulacak Ortak Çalışma Komisyonu’nun ilk adımı olma özelliğini taşıyor. İmzalanacak olan 2026-2027 Eylem Planı ile birlikte, sosyal güvenlik ve çalışma hayatı konularında iki ülke arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi hedefleniyor.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sıradaki Haberi Yükle: İKÇÜ’den Z Kuşağının Siyaset Karnesi: Gençler Apolitize Değil,...