USD 44,96 EURO 52,90 ALTIN 6.816,69
Yükleniyor...
Ana Sayfa Türkiye HUDER’den Özgür Özel’e yapılan saldırıya...

HUDER’den Özgür Özel’e yapılan saldırıya dair açıklama

Yargı Reformu: Trafik magandalarına hapis cezası artacak Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırı ve Konya’daki silahlı havaya ateş açma olayının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.
Haber Merkezi Haber Merkezi 04 Mayıs 2025, 13:32 04 Mayıs 2025, 13:32 2 dk okuma 11 Okunma

Habere Devam Edin


4. Yargı Reformu: Trafik magandalarına hapis cezası artacak

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırı ve Konya’daki silahlı havaya ateş açma olayının ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“02.05.2025 tarihinde Konya’da CHP seçim aracının geçtiği sırada havaya ateş açılması ve 04.05.2025 tarihinde CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırı, yalnızca bireyleri değil, doğrudan toplumun huzur ve sükununu hedef alan ciddi olaylardır.

Münferit ve plansız olup olmadığı mutlaka ayrıntılı şekilde soruşturulması gereken bu menfur eylemleri esefle kınıyor, Sayın Özel’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Demokratik toplum düzeninin temelini oluşturan ifade özgürlüğü, siyasal katılım ve barışçıl yaşam hakkı, böylesi provokatif saldırılarla zedelenmeyecek kadar sağlamdır.

Bu menfur saldırının failleri hakkında adli sürecin en hızlı şekilde yürütülerek sorumluların adalet önünde hesap vermesi, en büyük beklentimiz ve hukuk devleti ilkesinin gereğidir…”

Açıklama, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) imzasıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Whatsapp Image 2025 05 04 At 15.59.25

Gülistan Doku Soruşturmasında Sıcak Gelişme: Eski Vali Tuncay Sonel Tutuklandı

Dikkatinizi çekebilir

Gülistan Doku Soruşturmasında Sıcak Gelişme: Eski Vali Tuncay Sonel Tutuklandı
Haberi Oku

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sıradaki Haberi Yükle: Devlet Bahçeli: Şiddet kimden gelirse gelsin reddedilmeli