USD 44,85 EURO 52,87 ALTIN 6.907,16
Yükleniyor...
Ana Sayfa Siyaset TBMM Başkanı Kurtulmuş: Srebrenitsa’yı Asla...

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Srebrenitsa’yı Asla Unutmayacağız

Başkanı Numan Kurtulmuş, 11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımı’nın 30’uncu yılı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
Haber Merkezi Haber Merkezi 11 Temmuz 2025, 08:28 11 Temmuz 2025, 08:28 1 dk okuma 10 Okunma

Habere Devam Edin

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımı’nın 30’uncu yılı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Srebrenitsa’da yaşananları asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

1995 yılında Avrupa’nın ortasında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen Srebrenitsa Soykırımı’nda 8 bin 372 Bosnalının katledildiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Katledilen kardeşlerimizi rahmetle anıyor, geride kalan ailelerinin ve Bosna Hersek halkının acılarını tüm kalbimle paylaşıyorum” dedi.

Kurtulmuş, paylaşımında Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in “Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” sözlerini de hatırlatarak, dünyanın bu insanlık suçuna sessiz kalmasının utanç verici olduğunu belirtti.

Kurtulmuş’un mesajı, Srebrenitsa’da yaşanan insanlık dramının hafızalarda diri tutulması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş Onikişubat’taki Okul Saldırısında İl Milli Eğitim Müdürü Görevden Alındı

Dikkatinizi çekebilir

Kahramanmaraş Onikişubat’taki Okul Saldırısında İl Milli Eğitim Müdürü Görevden Alındı
Haberi Oku

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sıradaki Haberi Yükle: İzmir’de Kayıp Genç Kadının Ormanda Cesedi Bulundu: Cinayeti...