USD 48,02 EURO 56,16 ALTIN 6.990,90
Yükleniyor...

Ana Sayfa Asayiş Ahbap Derneği Soruşturmasında 44 Milyon...

Ahbap Derneği Soruşturmasında 44 Milyon Liralık Altın Ve Nakit İşlemleri İncelemede

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği soruşturması kapsamında, dernek hesaplarındaki 44 milyon liranın dövize ve ardından altına çevrilmesine ilişkin yönetim kurulu kararları mercek altına alındı.
Haber Merkezi Haber Merkezi 12 Ağustos 2026, 14:44 12 Ağustos 2026, 14:44 2 dk okuma 16 Okunma

Haberin Devamı

İSTANBUL / TEKHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği soruşturması kapsamında, dernek hesaplarındaki 44 milyon liranın dövize ve ardından altına çevrilmesine ilişkin yönetim kurulu kararları mercek altına alındı. Soruşturma detaylarında, hesaplardan çekilen yüksek miktardaki nakit paralar ve kiralık kasa incelemeleri öne çıktı.

Döviz Ve Altın Alım Sürecinde Haluk Levent Yetkilendirildi

İncelemeye alınan Ocak 2026 tarihli yönetim kurulu kararlarında, 44 milyon liranın enflasyondan korunması amacıyla önce dolara, ardından fiziki altına dönüştürülmesinin planlandığı belirlendi. 14 Ocak 2026 tarihinde bir döviz bürosuna yapılan 44 milyon liralık havalenin açıklamasına “Gazze için elden alınan 1 milyon USD ödemesi” yazıldığı ve temin edilen 1 milyon doları fiziken teslim alma yetkisinin Haluk Levent’e verildiği tespit edildi. İlerleyen günlerde alınan kararla bu dövizle fiziki altın satın alındığı ve altınların derneğe ait kiralık kasada saklanmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Açılan Kiralık Kasadan İlaç Ve Kitap Çıktı

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Bakıma Muhtaç Anne Ve Oğlu İçin İnceleme

Günün Manşeti

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Bakıma Muhtaç Anne Ve Oğlu İçin İnceleme
Haberi Oku

Agustos ayında polis, bilirkişi ve kayyım heyeti avukatları huzurunda açılan derneğe ait kiralık kasada söz konusu altınlara rastlanamadı. İncelemede kasanın içerisinden yalnızca ilaçlar, vitamin hapları ve bir kitap çıktığı bilgisine ulaşıldı. Kayıp varlıkların akıbetine yönelik adli adımlar devam ederken, 12 Şubat 2023 ile 25 Mayıs 2023 tarihleri arasında dernek hesaplarından toplam 950 milyon lira nakit para çekildiği de dosya kayıtlarına yansıdı.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy, Hizmet İhracatçıları Birliği...