USD 44,06 EURO 51,15 ALTIN 7.263,52
Yükleniyor...
Ana Sayfa Ekonomi Bakan Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması: “Gıda...

Bakan Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması: “Gıda Fiyatlarındaki Artış Telafi Edilecek”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şubat ayı enflasyon verilerinin ardından yaptığı açıklamada, gıda fiyatlarında son dönemde yaşanan yüksek artışların önümüzdeki süreçte hava şartlarının düzelmesiyle dengeleneceğini belirtti.
Haber Merkezi Haber Merkezi 03 Mart 2026, 10:08 03 Mart 2026, 10:08 2 dk okuma 52 Okunma

Habere Devam Edin

ANKARA / TEKHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şubat ayı enflasyon verilerinin ardından yaptığı açıklamada, gıda fiyatlarında son dönemde yaşanan yüksek artışların önümüzdeki süreçte hava şartlarının düzelmesiyle dengeleneceğini belirtti. Bakan Şimşek ayrıca, jeopolitik riskler nedeniyle yükselen petrol fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisini sınırlamak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bakan Şimşek, aylık bazda gerçekleşen %2,96’lık artışın detaylarına değindi. Gıda fiyatlarındaki yükselişin yıllık enflasyonda geçici bir yukarı yönlü ivme yarattığını ifade eden Şimşek, temel mal ve hizmet enflasyonundaki olumlu seyire dikkat çekti.

“Hizmet Enflasyonu Son 47 Ayın En Düşüğünde”

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda enflasyondaki aşağı yönlü eğilimin devam ettiğini vurgulayarak şu verileri paylaştı:

“Şubatta aylık enflasyon yüzde 2,96 gerçekleşti. Gıda fiyatlarının uzun dönem ortalamasının oldukça üzerinde artması, yıllık enflasyonda geçici bir yükselişe neden oldu. Temel mal enflasyonu yüzde 16,6’ya geriledi. Katılığın yüksek olduğu hizmet enflasyonu ise son 47 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 40’ın altına indi. Bu görünüm enflasyonda aşağı yönlü eğilimin sürdüğüne işaret ediyor.“

Otomotiv Endüstrisi Şubat İhracatında Rekor Kırdı

Dikkatinizi çekebilir

Otomotiv Endüstrisi Şubat İhracatında Rekor Kırdı
Haberi Oku

Petrol Fiyatlarına Karşı Önlem Mesajı

Gelecek döneme ilişkin beklentilerini ve izlenecek politikaları da sıralayan Şimşek, “Son iki ayda gıda fiyatlarında görülen yüksek artışların, önümüzdeki dönemde hava şartlarına bağlı olarak telafi edilmesini bekliyoruz. Diğer taraftan, jeopolitik gelişmeler kaynaklı artan petrol fiyatlarının enflasyon etkisini sınırlandırmak üzere çalışıyoruz. Dezenflasyon sürecinin devamı için tüm politika araçlarımızı eş güdüm içinde kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Orta Doğu’daki Çatışmalar Ekonomik Faaliyetleri Aksatıyor