USD 44,06 EURO 51,15 ALTIN 7.240,21
Yükleniyor...
Ana Sayfa Genel Cumhurbaşkanı Erdoğan Emek Sofrası Buluşması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emek Sofrası Buluşması Programında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Net Mesaj: “86 Milyonun Emanetini Taşıyoruz, Emekçiyi Asla Yalnız Bırakmayacağız” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında emekçiler, emekliler ve kamu çalışanlarıyla bir araya geldi.
Haber Merkezi Haber Merkezi 26 Şubat 2026, 11:33 26 Şubat 2026, 11:33 2 dk okuma 34 Okunma

Habere Devam Edin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Net Mesaj: “86 Milyonun Emanetini Taşıyoruz, Emekçiyi Asla Yalnız Bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında emekçiler, emekliler ve kamu çalışanlarıyla bir araya geldi. Programda önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, çalışma hayatına yönelik yapılan düzenlemeleri ve hükümetin yaklaşımını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Meydanlarda emekli ve emekçiye bol keseden vaat dağıttığı halde göreve gelince verdiği sözleri unutanlardan olmadık. Kendi işçisi maaş alamadığı için belediye önünde eylem yaparken, tropik adalarda zevkü sefa içinde keyif çatanlar gibi olmadık.

Biz, her zaman sırtımızda yumurta küfesi taşıdığımızın; 86 milyonun emanetini ve sorumluluğunu omuzladığımızın bilinciyle hareket ettik.

Devletimizin imkânları genişledikçe, bundan 86 milyonun tamamının; emekçilerimizin, emeklilerimizin ve memurlarımızın adil bir şekilde yararlanmasını sağladık.

Maaş artışları, disiplin affı, refakat izni ve ek ödemeler başta olmak üzere birçok alanda yaptığımız iyileştirmelerle memurlarımızın özlük haklarını geliştirdik. Kamu görevlilerimizin ücret artış oranlarını, zam ve tazminatlarını, sosyal desteklerini enflasyona ezdirmeyecek şekilde düzenledik.

Emeklilerimizin yılda iki defa bayram ikramiyesi ve banka promosyonu gibi yeni haklardan faydalanmalarını temin ettik.

Geçmişte ilaç ve hastane kuyruklarında ömür tüketen vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları ortadan kaldırdık. Sağlık ve sosyal güvenlik sistemimizi etkin ve sorunsuz şekilde işler hâle getirdik.

Kamu kurumlarında görev yapan alt işveren işçilerimize ve sözleşmeli personelimize kadro verdik. Geçici işçilerimizin yılın tamamında çalışabilmesinin önünü açtık.

Daha nice düzenlemeyi, yeniliği ve projeyi devreye alarak çalışanlarımızı her alanda destekledik, teşvik ettik ve güçlendirdik.

İnşallah bundan sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekçilerin, emeklilerin ve kamu çalışanlarının refahını artırmaya yönelik politikaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Otomotiv Endüstrisi Şubat İhracatında Rekor Kırdı

Dikkatinizi çekebilir

Otomotiv Endüstrisi Şubat İhracatında Rekor Kırdı
Haberi Oku

 

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Erdoğan’dan Ramazan Etkinlikleri Tartışmalarına Sert Tepki