USD 44,83 EURO 52,84 ALTIN 6.914,09
Yükleniyor...
Ana Sayfa Siyaset Erdoğan Devlet Himayesindeki Çocuklarla İftarda...

Erdoğan Devlet Himayesindeki Çocuklarla İftarda Buluştu

Vahdettin Köşkü’nde Çocuklarla İftar Sofrası Kuruldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet himayesi altında bulunan çocuklarla iftar programında bir araya geldi.
Haber Merkezi Haber Merkezi 06 Mart 2026, 21:03 06 Mart 2026, 21:03 3 dk okuma 48 Okunma

Habere Devam Edin

Vahdettin Köşkü’nde Çocuklarla İftar Sofrası Kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet himayesi altında bulunan çocuklarla iftar programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Vahdettin Köşkü’ndeki programda çocuklarla yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da katılım sağladığı anlamlı buluşmada, çocuklar iftar sofrasında bir araya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Hacivat ve Karagöz Gösterisi İlgiyle İzlendi

İftar yemeğinin ardından bir çocuğun yemek duası okumasıyla devam eden programda, yaşları 7 ile 12 arasında değişen 23 çocuk kendileri için özel hazırlanan Hacivat-Karagöz oyununu izledi. Etkinlik boyunca çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve çikolata ikram edildi. Ayrıca çocuklar, geçen hafta 72 yaşına giren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni yaşını da kutladı. Programda bir kız çocuğunun Gazze’de yaşanan drama dikkat çekmek için yazdığı şiiri okuması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sen ne güzelsin, şiirin ne güzel” diyerek kendisini tebrik etti. “Kabe’de Hacılar” ilahisini seslendiren çocuklara ise Erdoğan “Maşallah” diyerek karşılık verdi.

Sıfır Atık ve Milli Projeler Konuşuldu

Çocukların yerli otomobil Togg ve diğer milli projeler hakkındaki sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Bir çocuğun “Sıfır Atık” hakkındaki sorusuna yanıt veren Emine Erdoğan, “Dünyadaki kaynakları hepimize yetecek şekilde kullanalım. Çöplerimizi, dökülen yaprakları kompost yaparak gübre elde ediyoruz. Bu sayede kimyasal gübreden uzaklaşıyoruz. Yapılan araştırmalarda balıklarda bile plastiğe rastlanıyor. Plastiklerden korunacağız, bu sayede daha doğal yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Anlamlı Hediye ve Şükran Mektubu

Hakan Fidan, Fransız Mevkidaşı Barrot İle Görüştü

Dikkatinizi çekebilir

Hakan Fidan, Fransız Mevkidaşı Barrot İle Görüştü
Haberi Oku

Devletin yetiştirdiği çocuklar olarak bilim ve teknolojideki başarılara katkı sağlayacaklarını belirten çocuklar; Togg, Kızılelma ve Sıfır Atık Projesi’ni içeren bir tabloyu Emine Erdoğan’a hediye etti. Çocuklar ayrıca, “Tayyip amca, Emine teyze, sizinle iftar açmak çok güzel. Sayenizde sıcacık yuvalarda kalıyoruz, sevgiyle büyüyoruz” yazılı şükran mektuplarını takdim etti. Program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara giysi ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler verdi.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Yalova’da Uyuşturucu Satıcılarına Yönelik Operasyon Düzenlendi