USD 44,83 EURO 52,84 ALTIN 6.907,93
Yükleniyor...
Ana Sayfa Asayiş İBB ‘Yolsuzluk’ Davasında 6. Hafta:...

İBB ‘Yolsuzluk’ Davasında 6. Hafta: Ekrem İmamoğlu ve 414 Sanık Hakim Karşısında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimine yönelik yürütülen “Yolsuzluk” soruşturması kapsamında açılan davanın 23’üncü duruşması, Silivri’deki Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi’nde başladı.
Haber Merkezi Haber Merkezi 16 Nisan 2026, 18:14 16 Nisan 2026, 18:14 3 dk okuma 25 Okunma

Habere Devam Edin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimine yönelik yürütülen “Yolsuzluk” soruşturması kapsamında açılan davanın 23’üncü duruşması, Silivri’deki Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi’nde başladı. Görevinden uzaklaştırılan ve tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu 92’si tutuklu 414 sanığın yargılandığı davada, savunmaların alınmasına altıncı haftada da devam ediliyor.

3 Bin 809 Sayfalık İddianame: Binlerce Yıl Hapis İstemi

11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan 3 bin 809 sayfalık iddianamede, Ekrem İmamoğlu “örgüt lideri” sıfatıyla yer alıyor. İmamoğlu hakkında; “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırma”, “suç gelirlerinin aklanması” ve “kamu kurumlarını dolandırma” gibi toplam 18 ayrı suçlamadan dava açıldı. İddianamede yer alan 142 eylem nedeniyle İmamoğlu için 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Duruşma Maratonu Gece Saatlerine Kadar Sürecek

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından görülen davanın ilk duruşması 9 Mart Pazartesi günü yapılmıştı. Bugüne kadar 32 sanığın savunmasının tamamlandığı yargılama sürecinde mahkeme başkanı, savunmaların alınması için duruşmaların akşam saat 22.00’ye kadar devam edebileceğini açıkladı. Yargılama haftanın 4 günü (Pazartesi-Perşembe) sürdürülüyor.

18 Tahliye Kararı ve Dosya Birleşmesi

Davanın ilerleyen aşamalarında mahkeme heyeti 18 sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen isimler arasında İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Murat Ongun’un şoförü Kadir Öztürk ve bazı iş insanları ile belediye personelleri bulunuyor.

Ayrıca, görevinden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de dahil olduğu 3’ü tutuklu 7 sanıklı yeni iddianame, hukuki bağlantı nedeniyle İBB ana davasıyla birleştirildi. İnan Güney de bu kararla birlikte ana davanın sanıkları arasına katıldı.

İmamoğlu’ndan Okul Saldırısı Açıklaması

Duruşmanın saat 11.00’deki başlangıcında söz alan Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısına değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Evlatlarımıza ve öğretmenimize canımız yanıyor. İnanın çok acımız var. Başımız sağolsun. Büyük acı. Dünden beri içim yanıyor. Akşam detayları öğrenebildim. Hepimizin başı sağolsun.”

Kahramanmaraş’taki Okul Saldırısına İlişkin Şüphelinin Babası Tutuklandı

Dikkatinizi çekebilir

Kahramanmaraş’taki Okul Saldırısına İlişkin Şüphelinin Babası Tutuklandı
Haberi Oku

Yargılama süreci, sanık savunmalarının dinlenmesiyle devam ediyor.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili Mevkidaşı Mahmud ile İstanbul’da Bir...