USD 47,30 EURO 53,98 ALTIN 6.145,06
Yükleniyor...

Ana Sayfa Genel Siirt’te 15 Temmuz’un 10. Yılında...

Siirt’te 15 Temmuz’un 10. Yılında Şehitler Minnet Ve Dualarla Yâd Edildi

Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Siirt’te düzenlenen anma programları kapsamında Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr.
Haber Merkezi Haber Merkezi 15 Temmuz 2026, 16:18 15 Temmuz 2026, 16:18 2 dk okuma 16 Okunma

Haberin Devamı

AYHAN MERGEN – SİİRT / TEKHA

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Siirt’te düzenlenen anma programları kapsamında Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ve beraberindeki heyet, Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti.

Programa Vali Kızılkaya’nın yanı sıra şehit yakınları, kahraman gaziler, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müftülüğü görevlilerince Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle devam etti.

Şehitlik Anı Defteri’ni imzalayan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, mesajında 15 Temmuz’un, milletin iradesine ve demokrasisine yönelik hain darbe girişiminin, aziz milletin cesareti, inancı ve vatan sevgisiyle bertaraf edildiği şanlı bir diriliş destanı olduğunu vurguladı.

Şehitlerin canlarını feda ederek vatanın bağımsızlığını ve milletin istiklalinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini belirten Kızılkaya, emanet bırakılan kutsal vatanın birlik ve beraberlik ruhuyla ilelebet korunacağını ifade etti.

Vali Kızılkaya, 15 Temmuz gecesi yazılan destanın millî iradenin, demokrasiye bağlılığın ve vatan sevgisinin en güçlü nişanelerinden biri olduğunu belirterek, en büyük sorumluluğun şehitlerin emanetine sahip çıkmak ve devlete aynı kararlılıkla sahip çıkmak olduğunu kaydetti.

Mesajının sonunda tüm aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla yâd eden Vali Kızılkaya, kahraman gazilere sağlıklı ve huzurlu bir ömür diledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi’den Trump’ın Açıklamalarına Tepki

Günün Manşeti

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi’den Trump’ın Açıklamalarına Tepki
Haberi Oku

Programın devamında şehit kabirlerini ziyaret eden Vali Kızılkaya ve beraberindeki il protokolü kabirlere karanfil bırakarak dua etti.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Bahçesaray’da Çaya Düşen 49 Yaşındaki Vatandaş Hayatını Kaybetti