USD 44,83 EURO 52,84 ALTIN 6.903,94
Yükleniyor...
Ana Sayfa Genel TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sisak...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sisak Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi’ni Ziyaret Etti

Başkanı Numan Kurtulmuş, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’deki resmi temasları kapsamında, 2022 yılında açılan Sisak Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Haber Merkezi Haber Merkezi 25 Mart 2026, 03:40 25 Mart 2026, 03:40 3 dk okuma 73 Okunma

Habere Devam Edin

HIRVATİSTAN / TEKHA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’deki resmi temasları kapsamında, 2022 yılında açılan Sisak Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Üç Deniz Girişimi Parlamenter Zirvesi’ne katılmak üzere Hırvatistan’da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Sisak kentindeki İslam Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Kurtulmuş, merkeze gelişinde Türk ve Hırvat bayrakları taşıyan çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı. Programı kapsamında merkez bünyesindeki camide namaz kılan Kurtulmuş, ardından tesislerde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Selamlarını İletti

Ziyaret sırasında Hırvatistan İslam Birliği Meşihatı Başkanı Müftü Aziz Hasanovic, Cami Başimamı Alem Crnkic ve Sisak Belediye Başkanı Domagoj Orlic ile bir araya gelen Kurtulmuş, anlamlı mesajlar verdi. Hırvatistan’a hareket etmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Kurtulmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımıza burayı ziyaret edeceğimi söyledim; kendisinin buradaki dostlara ve arkadaşlara selamlarını getirdim” dedi. 2022 yılında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılan merkezin başarılı hizmetlerini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, emeği geçenlere teşekkür etti.

“Balkanlar’da Barış ve İstikrarın Simgesi”

Müslüman toplumun Hırvatistan’da uyumlu ve değerli bir topluluk oluşturduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye’nin Balkan politikasındaki kararlılığını şu sözlerle vurguladı:

“Türkiye olarak her zaman Balkanlar’daki dostlarımızın, kardeşlerimizin yanındayız. Balkan ülkelerinin tamamının barış ve istikrar içinde yaşaması için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Sisak Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi, kıyamete kadar barış içinde yaşamanın sembolü olarak kalacaktır. Bu merkezin sadece Müslümanlar için değil, çevredeki tüm Hırvatlar için fevkalade önemli bir merkez olarak ayakta kalmaya devam edeceğine inanıyoruz.”

Müftü Hasanovic: “Dünya Çapında Önemli Bir Değer”

Hırvatistan İslam Birliği Meşihatı Başkanı Müftü Aziz Hasanovic ise ziyaretten duyduğu büyük mutluluğu ifade ederek, merkezin sadece bölge için değil, Avrupa ve dünya genelinde çok önemli bir değer teşkil ettiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Kahramanmaraş’ta Taziye Ziyareti

Dikkatinizi çekebilir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Kahramanmaraş’ta Taziye Ziyareti
Haberi Oku

Ziyaret heyetinde; Türkiye-Hırvatistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Nurdan Erpulat Altuntaş da hazır bulundu.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Gece Döküm Yaptı, Kameradan Kaçamadı