USD 44,83 EURO 52,84 ALTIN 6.923,59
Yükleniyor...
Ana Sayfa Genel Ticaret Bakanlığı’ndan Fahiş Biber Fiyatına...

Ticaret Bakanlığı’ndan Fahiş Biber Fiyatına 1,8 Milyon TL Ceza

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada gündem olan biber fiyatlarına ilişkin başlattığı inceleme sonucunda, ürünleri düşük bedelle beyan edip fahiş fiyatla satan işletmeye 1,8 milyon TL idari para cezası uygulanacağını açıkladı.
Haber Merkezi Haber Merkezi 27 Mart 2026, 13:47 27 Mart 2026, 13:47 2 dk okuma 56 Okunma

Habere Devam Edin

ANKARA / TEKHA

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada gündem olan biber fiyatlarına ilişkin başlattığı inceleme sonucunda, ürünleri düşük bedelle beyan edip fahiş fiyatla satan işletmeye 1,8 milyon TL idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Sosyal medya mecralarında yer alan fahiş biber fiyatı paylaşımları üzerine Ticaret Bakanlığı ekipleri ivedilikle denetim ve inceleme süreci başlattı. Yapılan denetimler sonucunda, söz konusu ürünlerin Antalya halindeki işlem fiyatlarının beyan edilenlerden daha yüksek olduğu belirlendi. İncelemelerde; bazı üretici, komisyoncu ve aracı firmaların rüsum ile stopaj vergisi gibi mali yükümlülüklerden kaçınmak amacıyla ürün fiyatlarını düşük göstererek eksik beyanda bulundukları tespit edildi.

Vergi Denetim Kurulu’na Bildirildi

Bakanlık, usulsüzlük yaptığı belirlenen firmaların gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bildirileceğini duyurdu.

Market Hakkında İşlem Başlatıldı

Öte yandan, Hal Kayıt Sistemi’ne düşük bedelle bildirdiği ürünleri piyasada fahiş fiyatlarla satışa sunduğu belirlenen ilgili market hakkında da yasal süreç başlatıldı. Kendi beyanı esas alınarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na sevk edilen işletmeye, mevzuat kapsamında öngörülen en üst sınırdan 1.806.170 TL tutarında idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Van’da vicdanları sızlatan hırsızlık: SMA bağış kutusunu çalan şüpheliler tutuklandı

Dikkatinizi çekebilir

Van’da vicdanları sızlatan hırsızlık: SMA bağış kutusunu çalan şüpheliler tutuklandı
Haberi Oku

“Ticaret Bakanlığı olarak, piyasada fiyat istikrarını bozucu her türlü girişime karşı denetimlerimiz kararlılıkla sürdürülecek olup, vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan uygulamalara hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir.”

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Bölgesel Gerilim Açıklaması: “Savaşın Hiç...