USD 48,02 EURO 56,16 ALTIN 6.963,25
Yükleniyor...

Ana Sayfa Genel Ticaret Bakanlığından Lisanslı Depoculuğa Yeni...

Ticaret Bakanlığından Lisanslı Depoculuğa Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı, lisanslı depoculuk sisteminin verimliliğini yükseltmek, işletmelerin finansal dayanıklılığını artırmak ve depolama altyapısını güçlendirmek amacıyla 2 farklı tebliğde revizyona gitti.
Haber Merkezi Haber Merkezi 16 Ağustos 2026, 14:26 16 Ağustos 2026, 14:26 2 dk okuma 16 Okunma

Haberin Devamı

ANKARA / TEKHA

Ticaret Bakanlığı, lisanslı depoculuk sisteminin verimliliğini yükseltmek, işletmelerin finansal dayanıklılığını artırmak ve depolama altyapısını güçlendirmek amacıyla 2 farklı tebliğde revizyona gitti. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, tarımsal ürünlerin hijyenik ve güvenli şartlarda depolanması, çiftçilerin ürün değerini koruması ve sistemin daha sağlam esaslara oturtulması için hukuki düzenlemelerin kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi. Yapılan çalışmalar çerçevesinde, Lisanslı Depo İşletmelerine Kuruluş İzni Verilmesi Hakkında Tebliğ ile Hububat, Baklagiller ve Yağlı Tohumlar Lisanslı Depo Tebliği yeniden şekillendirildi.

Yeni Tesislerde Yatay Depo Dönemi Sona Erdi

Sektördeki güncel duruma ve yeni standartlara ilişkin bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, “266 lisanslı depoculuk şirketinin 14,4 milyon tonluk depolama kapasitesiyle, üretim arzı ve tarımsal üretimin değerini bulması açısından önemli bir faaliyet yürütülmektedir. Lisanslı Depo İşletmelerine Kuruluş İzni Verilmesi Hakkında Tebliğde yapılan değişikliklerle, bundan sonra gerçekleştirilecek yatırımlarda yatay depolara kuruluş izni verilmemesi düzenleniyor. Yeni tesislerde bulunması gereken asgari çelik silo sayısı belirlenirken, lisanslı depolar için asgari depolama kapasitesi 35 bin ton olarak düzenleniyor. Ayrıca mevcut lisanslı depo işletmelerine, gerekli şartları karşılamaları kaydıyla kapasite artış izni alma imkanı getiriliyor” denildi.

İşletmelerin Sermaye Ve Mali Yapıları Güçlendiriliyor

Bakan Işıkhan Uber Türkiye Genel Müdürüne Turkuaz Kart Teslim Etti

Günün Manşeti

Bakan Işıkhan Uber Türkiye Genel Müdürüne Turkuaz Kart Teslim Etti
Haberi Oku

Mevzuat değişiminin finansal hedeflerine dikkat çekilen açıklamada, “Bu doğrultuda lisanslı depo işletmelerinin asgari sermaye tutarları artırılırken, depolama kapasiteleri de yükseltiliyor. Yapılan düzenlemelerle lisanslı depoculuk sisteminin daha güçlü, sürdürülebilir ve etkin bir yapıya kavuşturulması, tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve sektörün finansal dayanıklılığının artırılması amaçlanıyor. Ticaret Bakanlığı olarak, tarımsal ticaretin sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmeye ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Etiketler:
Bu habere tepkiniz nedir?
Haber Merkezi

Haber Merkezi

Yazarın tüm makale ve analizlerine aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Düşüncelerinizi Paylaşın

Fikirleriniz bizim için önemli. E-posta adresiniz hiçbir şekilde gizliliğiniz ihlal edilerek paylaşılmaz.

Sıradaki Haberi Yükle: Ankara’da Dev Operasyon: Uyuşturucu Ve Fuhuşa Geçit Yok